Uspješno odrađena akcija "Živim život bez nasilja"

zupan_mup_01Policijska uprava požeško-slavonska u velikoj je dvorani Veleučilišta u Požegi organizirala završnu svečanost u sklopu kampanje Ministarstva unutarnjih poslova i Ujedinjenih naroda za suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koja se održava pod sloganom "Živim život bez nasilja". Tom su prigodom nagrađeni učenici osnovnih škola za najbolje crteže na temu nasilja u obitelji, a nagrade im je uručio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

zupan_mup_03

- Drago mi je što smo se i mi na našoj županijskoj razini mogli uključiti u ovu akciju, jer svi mi zajedno, svatko na svoj način i na svom polju djelovanja, moramo pridonijeti jačanju društvene svijesti o tom problemu, o nasilju nad ženama i djecom u obitelji i društvu. Budući da je cilj preventivnih aktivnosti ovakvoga karaktera senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja, na to i ja ovim putem apeliram - kazao je župan Aladrović, otvarajući završnu svečanost spomenute akcije u našoj županiji, te dodao:

zupan_mup_02

- S obzirom na traume koje proživljavaju djeca izvrgnuta obiteljskom nasilju, isto tako i nasilju svojih vršnjaka, vjerujem da će ih se kroz ovu kampanju uspjeti educirati da se nikakvo nasilje ne smije tolerirati, pa tako ni obiteljsko nasilje. Nasilje nad ženama, svaki oblik obiteljskog i bilo kojeg drugog nasilja, za svaku je osudu, kako onu od strane javnosti tako i onu od strane zakona koji se s pravom pooštrava prema nasilnicima. Stoga duboko vjerujem da će i ova kampanja „Živim život bez nasilja“ pomoći u boljoj zaštiti žrtava nasilja, odnosno da će potaknuti na njegovo suzbijanje.

zupan_mup_04