Za Udrugu MI prikupljeno preko 350 tisuća kuna!

mi_koncert_01Velikim humanitarnim koncertom u požeškoj dvorani Grabrik, koji je Hrvatska radiotelevizija organizirala za Udrugu MI, udrugu koja okuplja roditelje djece s posebnim potrebama, u akciji pod geslom "Hoćemo i MI svoj centar" prikupljeno je preko 350 tisuća kuna za dovršetak centra za rehabilitaciju i terapjiu Udruge MI u Požegi. Među poznatim osobama iz javnoga života koji su se javljali na telefon i tako pomogli akciju bio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

mi_koncert_02

Osim samoga koncerta, humanitarni telefon 060 9005 bit će otvoren do 30. studenoga, pa će  svaki građanin  moći svojim pozivom sudjelovati u sufinanciranju toga projekta te tako povećati iznos koji je prikupljen za vrijeme koncerta. Požeško-slavonska županija tu je akciju pomogla s 20.000 kuna.

mi_koncert_03

Uz brojne osobe javnoga života Hrvatske koji su se javljali na telefon, na koncertu su sudjelovale i poznate zvijezde hrvatske estrade - Tedi Spalato, Miroslav Škoro, Gazde, Denis Dumančić i Leteći odred, Jacques Houdek, Lana Jurčević, brojni tamburaški sastavi te domaće snage, Slijepi putnici, Bekrije i Stjepan Japarić te naši poznati sugrađani Ivana Kindl i Ćiro Gašparac.

mi_koncert_04

Svake godine Hrvatska radiotelevizija raspisuje natječaj i odabire četiri humanitarna koncerta, a među 150 prispjelih zahtjeva ove je godine prihvaćen i zahtjev Udruge MI. Ta udruga trenutačno okuplja 113 članova, a prema očekivanju  predsjednice Anite Pedić, oko 60-tak djece bi svakodnevno koristilo usluge centra za čije konačno opremanje nedostaje oko 1,2 milijuna kuna.