Dožupan Troha s mladim, nadarenim matematičarima

gimnazija_-_matematika_01Udruga Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić", u konferencijskoj dvorani požeške Gimnazije predstavila je profesorima matematike iz Požeško-slavonske županije te zainteresiranim učenicima rad  svoje udruge, podijeliivši s njima  iskustva s prvoga ljetnoga matematičkoga kampa te održavši radionicu za učenike koje su, pak, tom prigodom pozdravili ravnatelj Gimnazije Pavao Bucić te županov zamjenik Ferdinand Troha.

gimnazija_matematika_03

Cilj radionice bio je pripremiti nazočne učenike srednjih škola te sedmih i osmih razreda osnovnih škola za natjecanja iz matematike koja će ih većinu očekivati u ovoj školskoj godini. Učenicima su predavanje održali Ivana Antoliš, studentica zagrebaćčkoga PMF-a te trojica studenata zagrebačkoga FER-a, Ivo Sluganović, Alen Rakipović te Požežanin Sebastijan Dumančić.

gimnazija_matematika_04

Požeško-slavonska županija, kao osnivač srednjih škola u našoj županiji pa tako i Gimnazije, kazao je dožupan Troha, podržava ovakve radionice te će ih podupirati i ubuduće, kako bi naši učenici nastavili ne samo s dobrim rezultatima na natjecanjima iz matematike i drugih predmeta, već kako bi sa znanjem sutra bili što konkurentiji i po završetku školovanja.

gimnazija_matematika_02