Župan u obilasku požeške bolnice i gradilišta poliklinike

bolnica_poliklinika_01Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa suradnicima je danas obišao Opću županijsku bolnicu u Požegi te gradilište poliklinike za specijalističke i subspecijalističke preglede, koja će se nalaziti uza samu bolnicu s dvorišne strane. Budući da je župan ujedno i predsjednik Upravnoga vijeća požeške bolnice, tom je prigodom upoznao novinare s izgradnjom poliklinike, ali i drugim investicijama u bolnici u zadnjih godinu dana te o planovima za iduću godinu.

bolnica_poliklinika_04

Župana je dočekao ravnatelj bolnice dr.Željko Glavić sa svojim suradnicima te su zajedno obišli bolnicu, počevši od rodilišta koje se obnavlja te će za nekoliko dana biti stavljeno u funkciju u potpuno novom ruhu. Nedavno je dovršena i obnova Odjela za plućne bolesti, koji je danas u pratnji novinara također posjećen.

bolnica_poliklinika_02

Tom se prigodom župan uvjerio i kako izgleda novouređen odjel intenzivne njege, u koji je krajem prošle godine uloženo 3,5 milijuna kuna. Naravno, ono što je novinare najviše zanimalo, gradilište nove poliklinike uz požešku bolnicu, obiđeno je na kraju posjeta. Prema viđenom, radovi napreduju po planu tako da se na proljeće iduće godine može očekivati dovršetak građevinskih poslova i početak opremanja ambulanti za specijalističke i subspecijalističke preglede, koje će se ubuduće nalaziti na jednom mjestu.

bolnici_poliklinika_04

- Poliklinika će stajati oko sedam milijuna kuna, s radovima i opremom, što će financirati Ministarstvo zdravstva. Važno je napomenuti da će u prostor poliklinike biti smještan, odnosno prebačen odjel za hemodijalizu koji se sada nalazi u podrumskom prostoru. Pobrinuli smo se da bolnica dobije i bivše skladište Ministarstva obrane, koje će se moći dobro iskoristiti za druge, bolnici potrebne namjene. Također, osigurali smo sve potrebno i za izgradnju novoga parkirališta  (desno od ulaza s rampama), što ćemo relazirati nagodinu i tako riješiti pitanje problema parkirališta jer ćemo dobiti oko dvije stotine novih parkirališnih mjesta, što će biti sasvim dovoljno za potrebe bolnice. Kada sve podvučemo, s ponosom možemo konstatirati da smo u proteklih godinu i pol dana osigurali oko 15 milijuna kuna ulaganja u Opću županijsku bolnicu u Požegi, a nagodinu ćemo kroz investicije osigurati još 10 milijuna kuna, čime ćemo na zadovoljstvo svih zaključiti jedan vrijedan ciklus ulaganja u najznačajniju zdravstvenu ustanovu u našoj županiji - kazao je župan Aladrović.

bolnica_poliklinika_03