Župan obišao cestovna gradilišta u Traparima i Ćosincu

zuc_trapari_cosinac_01Županijska uprava za ceste (ŽUC) punom parom radi i ove jeseni, koristeći povoljno vrijeme. za radove Trenutačno su u tijeku radovi na sedam gradilišta pod ingerencijom te županijske tvrtke. Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je pak u pratnji Mije Jozaka, v.d. ravnatelja ŽUC-a, obišao dva cestovna gradilišta, jedno na području općine Jakšić (cesta prema Traparima) te jedno na području grada Pleternice (Ćosinac).

zuc_traparri_cosinac_02

Riječ je o lokalnim, neasfaltiranim cestama koje će ove godine dobiti svoj prvi asfaltni sloj, čime će se olakšati život i svakodnevni poslovi tamošnjim stanovnicima. U Traparima se radi o 3,1 kilometru ceste koja će za koji dan dobiti asfalt nakon godina iščekivanja i čestih vijećnićkih pitanja, kako u općinskom vijeću tako i u županijskoj skupštini. Investicija je vrijedna 1,4 milijuna kuna, a radove izvodi Niskogradnja Jurčak iz Požege.

zuc_trapari_cosinac_03

U pleterničkom naselju Ćosincu proširuje se postojeća cesta, dužine 1,2 kilometra, kako bi se također mogla asfaltirati. Riječ je o investiciji od 678 tisuća kuna, a radove je na javnom natječaju dobila tvrtka Cesting iz Osijeka. Te je radove u pratnji župana i v.d. ravnatelja ŽUC-a obišla i Antonija Jozić, zamjenica pleterničkoga gradonačelnika, dok je u Traparima bio i jakšićki načelnik Ivica Kovačević.

zuc_trapari_cosinac_04

Župan je izrazio zadovoljstvo viđenim, kazavši kako ti radovi ove godine nisu bili u planu, no zbog povoljne situacije na tržištu, ŽUC-u je ostalo nešto više novca za građenje pa je odlučeno da se te dvije ceste, uz još jednu ulicu u Lipiku, asfaltiraju ove godine, na zadovoljstvo građana.