Ministarstvo turizma s milijun kuna pomaže naš turizam

turizam_potpore_1Ugovore o bespovratnom financiranju turističkih projekata na području Požeško-slavonske županije danas je s Ministarstvom turizma, odnosno državnim tajnikom Željkom Lenartom potpisalo trideset i šest korisnika iz naše županije, koji su svoje projekte kandidirali na raspisane javne natječaje. Za tih trideset i šest razvojno-turističkih projekata Ministarstvo turizma osiguralo je više od milijun kuna.

turizam_potpore_2

Ministarstvo turizma tijekom ove godine, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora, objavilo je jedanaest javnih poziva za dodjelu bespovratnih financijskih potpora, a s ciljem podupiranja raznolikih razvojno-turističkih projekata koji promiču i unapređuju kvalitetu hrvatske turističke ponude. U zadnje je tri godine Ministarstvo turizma, prema riječima glavnoga tajnika, Željka Lenarta, za razvojno-turističke projekte izdvojilo gotovo tri milijuna kuna.

turizam_potpore_3

- Više smo nego zadovoljni odobrenim sredstvima, jer smo se u godini recesije uspjeli izboriti za 30 posto više sredstava nego lani, na čemu smo, jasno, zahvalni Ministarstvu turizma - kazao je županov zamjenik za gospodarstvo, Željko Jakopović.