Premijerka Jadranka Kosor posjetila požeški Spin Valis

jadranka_01Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je u pratnji ministra gospodarstva Đure Popijača te ministra regionalnoga razvoja Božidara Pankretića posjetila požešku tvrtku Spin Valis.  Poslije sastanka sa članovima uprave te uspješne drvnoprerađivačke tvrtke i saborskim zastupnicima Franjom Lucićem i Davorom Huškom te požeško-slavonskim županom Marijanom Aladrovićem, premijerka je obišla pogone Spin Valisa

jadranka_02

- Izlazak drvne industrije iz krize, za što je najbolji primjer Spin Valis, pokazetelj je da je Vlada na vrijeme prepoznala probleme i poduzela mjere koje su sada donijele rezultate. Međutim, najvažnije je da su ovdje ljudi koji znaju što hoće, koji dobro rade svoj posao i imaju viziju – istaknula je premijerka Jadranka Kosor, priznavši kako ju je razveselila činjenica što su se u tvrtku vratili radnici koji su bili otpušteni u vrijeme krize.

jadranka_03

- To je dobar podatak za sve nas. Kada se pogleda drvna industrija, koja prva izlazi iz krize, onda se može reći da je to poruka nade za sve nas – kazala je premijerka Kosor i obećala nakon sastanka s vodstvom tvrtke da će Vlada i dalje poduzimati određene korake kako bi izvoznicima olakšala njihovu poziciju na svjetskom tržištu.

jadranka_04

Dodala je kako bi Vlada trebala slušati i čuti one u gospodarstvu koji su uspješni i čiji prijedlozi mogu pomoći cjelokupnom razvoju gospodarstva.

- Poruka s ovoga sastanka u Požegi je da se zaista trebamo okupljati oko najvažnijih projekata i da su u tom smislu svi dobrodošli. Nakon današnjega posjeta mogu reći da sam optimističnija nego jučer, glede izlaska iz krize – poručila je premijerka.

jadranka_06

Zdravko Jelčić, direktor Spin Valisa, iskazao je zadovoljstvo što su na kratkom sastanku promišljali o tome kako što prije i uspješnije riješiti ključne probleme u Hrvatskoj, kao što su zapošljavanje, izvoz te proizvodnja konkurentnoga proizvoda.

jadranka_05

- Zajedničkim radom može se puno toga napraviti, a prije svega doći do velikih sredstava Europske unije jer nam se sada otvaraju strukturni i regionalni fondovi. Nama su nasušno potrebna takva sredstva za velike investicijske procese. Mi u Spin Valisu planiramo šest milijuna eura ukupnih investicija. Važno nam je u tome imati podršku Vlade  jer se radi o industriji koja ima pet posto nižu uvoznu komponentu. Uz to, imamo znanje i osvojeno inozemno tržište – kazao je Jelčić

jadranka_07