Misa za sve mrtve s područja Požege i poginule u ratu

dusni_dan_01Na Dušni dan, spomen svih vjernih mrtvih, u požeškoj katedrali svete Terezije Avilske služeno je misno slavlje za sve preminule s područja grada Požege i poginule u Domovinskon ratu. Slavlje je predvodio katedralni župnik Ivica Žuljević, u koncelebraciji s požeškim dekanom i župnikom požeške župe sv. Ivana Krstitelja Nedjeljkom Androšem i katedralnim kapelanom Marijanom Pavelićem.

dusni_dan_02

Misi je ispred Požeško-slavonske županije nazočio i Ferdinand Troha, županov zamjenik za društvene djelatnosti. Nakon popričesne molitve, vjernici, predstavnici različitih udruga, predvođeni predvoditeljem slavlja, u procesiji su krenuli u kriptu katedrale gdje su tijekom 18. i 19. stoljeća ukopana tijela 35 svećenika i oko dvije stotine građana grada Požege.

dusni_dan_03

- Na današnji dan sjećamo se naših milih i dragih koji su proboravili na ovoj zemlji živeći zajedno s nama. Drago mi je što smo se danas okupili u našoj katedrali da bismo se kao vjernici i građani  sjedinili u molitvi za nama drage osobe kao i za sve one koji su svojim djelovanjem zadužili Crkvu i ovaj grad – kazao je župnik Žuljević, prenijevši pozdrave  požeškoga biskupa Antuna Škvorčevića koji se nalazi na pastoralnom pohodu u Australiji.