Otvorena nova zgrada Glazbene škole u Požegi

 w-glskola1U Požegi je danas svečano otvorena nova zgrada Glazbene škole. Nakon 44 godine od osnutka osnovne i 25 godina od osnutka srednje glazbene škole učenici i profesori te škole od danas konačno imaju svoje prostorije. Prigodom svečanog otvorenja uzvanicima su se prigodno obratili gradonačelnik Požege Vedran Neferović, župan Alojz Tomašević i potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak.

w-glskola2

Tom prigodom župan Tomašević je rekao:“ Čestitam na otvorenju nove zgrade Glazbene škole u Požegi i nadam se da će ova veličanstvena zgrada biti mjesto gdje će mladi ljudi još bolje učiti i pronositi Slavoniju“.

w-glskola3

Novu školu blagoslovio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, a gradonačelnik Neferović uručio je ključeve nove zgrade i ugovor o njenom korištenju ravnatelju škole Veljku Valentinu Škorvagi.

w-glskola4

Izgradnja i opremanje nove zgrade Glazbene škole stajalo je 14, 5 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, 6,3 milijuna kuna Grad Požega i 900.000 kuna Ministarstvo znanosti.