Besplatne radionice za dugotrajno nezaposlene žene!

zene_14Požeško–slavonska županija, zajedno sa svojim partnerima - u od EU-a odobrenom projektu "Jačanje položaja žena na tržištu rada - Poduzetničkim centrom Pakrac, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ), poziva sve dugotrajno nezaposlene žene s područja naše županije (ne moraju se nalaziti u evidenciji HZZ-a), da se  tijekom siječnja uključe u ciklus besplatnih radionica u Požegi i Pakracu.

Projekt "Program za jačanje položaja žena na tržištu rada", sufinanciran od strane Europske unije, vrijedan je 144.000 eura. Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, podsjetimo, nedavno je u Zagrebu iz ruku predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor primio ugovor za realizaciju spomenutoga projekta.

zene_15

Na zavodu za zapošljavanje u našoj županiji trenutačno je više od 3.000 nezaposlenih žena. Svima njima i te kako može pomoći ovaj projekt koji započinje besplatnim radionicama, a nastavlja se edukacijskim programom osposobljavanja i prekvalifikacije žena.

One će tako, uz informatičke vještine, moći naučiti strane jezike, knjigovodstvo, poduzetničke vještine, ali i učiti o uzgoju cvijeća, ljekovitog bilja te povrća, ovisno o programu za koji budu zainteresirane.  I ta će edukacija za nezaposlene žene, za koje će uskoro u Požeško-slavonskoj županiji biti otvoren i poseban ured, također biti besplatna.