Prezentacija fondova Europske unije (51)
Arhiva - Prezentacija fondova Europske unije

Zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu Ivana Maletić održala je regionalnu konferenciju o korištenju europskih fondova u Požeško-slavonskoj županiji. Konferencija je bila namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ostalim proračunskim korisnicima, poduzetnicima, nevladinom sektoru, te pravnim i fizičkim osobama zainteresiranim za tematiku EU fondova.

 

Vincelovo u Kutjevu (9)
Arhiva - Vincelovo u Kutjevu

Vincelovo u Kutjevu

 

Župan u obilasku požeških gospodarstvenika (13)
Arhiva - Župan u obilasku požeških gospodarstvenika

Župan u obilasku požeških gospodarstvenika.

 

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović posjetio Lipik (11)
Arhiva - Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović posjetio Lipik

Poslije Pakraca i Čaglina, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, u pratnji Ferdinanda Trohe, svoga zamjenika za društvene djelatnosti, u petak 4. prosinca 2009. godine posjetio je i grad Lipik, te s gradonačelnikom Antunom Haramijom i predsjednikom lipičkoga Gradskoga vijeća, Ivanom Molnarom, obišao tamošnje ustanove kojima je Županija osnivač te druge institucije i tvrtke na tom području.

 

Otvorenje novouređenih područnih škola u B.Drenovcu i Zagrađu (9)
Arhiva - Otvorenje novouređenih područnih škola u B.Drenovcu i Zagrađu

Saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, u pratnji svojih zamjenika i pomoćnika, 23. studenoga 2009. godine obišli su i otvorili novouređene područne škole OŠ fra Kaje Adžića Pleterničanina u Brodskom Drenovcu i Zagrađu. Riječ je o velikom projektu uređenja pleterničkih područnih škola, vrijednom oko 3 milijuna kuna.

 

Martinje u Županijskom podrumu 2009. (9)
Arhiva - Martinje u Županijskom podrumu 2009.

Tradicionalni običaj krštenja mošta u vino, popularna ceremonija Martinja, nakon dugo godina ponovno je održana u Županijskom podrumu u Požegi, u studenom 2009. godine. Mošt je u vino krstio jedini vinski kardinal u Hrvata, nadaleko poznati Požežanin Vlado Bauer, a vinski je kum bio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

 

Župan sa suradnicima posjetio općinu Čaglin (9)
Arhiva - Župan sa suradnicima posjetio općinu Čaglin

Na poziv Ivana Đurine, načelnika Čaglina, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa svojim zamjenicima, Ferdinadom Trohom i Željkom Jakopovićem 6. studenoga 2009. godine posjetio je i obišao tu najistočniju općinu Požeško-slavonske županije.
Župana i suradnike u općinskoj zgradi u Čaglinu ugostili su načelnik Đurina, njegov zamjenik Franjo Kanisek te Žarko Nemeček, predsjednik Općinskoga vijeća.

 

Otvaranje novouređenih područnih škola u Gradcu i Frkljevcima (7)
Arhiva - Otvaranje novouređenih područnih škola u Gradcu i Frkljevcima

Saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović u ponedjeljak 26. listopada 2009. godine imali su čast otvoriti novouređene područne osnovne škole u Gradcu i Frkljevcima pokraj Pleternice. Riječ je o projektu uređenja područnih škola OŠ fra Kaje Adžića preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koje je s oko 3 milijuna kuna financirala Svjetska banka.

 

Dani jabuka - Požega 2009. (12)
Arhiva - Dani jabuka - Požega 2009.

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović otvorio je 23. listopada tradicionalnu 14. izložbu jabuka i voćnih prerađevina Dane jabuka - Požega 2009. U dva dana u Vatrogasnom domu u Požegi predstavilo se rekordnih 55 izlagača iz sedam hrvatskih županija.

 

1. Poslovni forum Slavonije i Baranje (13)
Arhiva - 1. Poslovni forum Slavonije i Baranje

Pod sloganom "Novi projekti za razvoj Slavonije i Baranje", u Požegi su se, u četvrtak 15. listopada 2009. godine, okupili gospodarski i ekonomski stručnjaci te čelnici pet slavonskih županija, gradova i općina, na 1. Poslovnom forumu Slavonije i Baranje, koji su organizirali Požeško-slavonska županija i zagrebačka tvrtka Mreža znanja.

 

Powered by Phoca Gallery